
Składniki: 6 jaj; Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g); 2 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupek. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do miseczki. Groszek odcedzić z zalewy. Dodać do pokrojonych jajek. Wymieszać. Do jajek z groszkiem dodać majonez. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na min. 30 minut w celu schłodzenia. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi niewielka, widocz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...