Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Przepis na : obiad

Opis: Jedna z moich ulubionych wiosennych zup, to zupa szpinakowa. Koniecznie musi być ze świeżego szpinaku. Szpinak, nie tylko w naleśnikach, ale także w zupie idealnie komponuje się z czosnkiem, śmietankowym serkiem topionym i gałką muszkatołową. Zupę można przygotować z wyczuwalnymi liśćmi lub zmiksować na gładką masę. Składniki: 1/2 kg liści świeżego szpinaku 1 duży serek topiony (śmietankowy lub ziołowy) 1 łyżka masła Włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera oraz pora) 3 ząbki czosnku Ser parme... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję