Przepis na : kolacja
Opis: Domowy makaron – kto raz pozna jego smak, nie będzie chciał kupnego. Makaron domowy powinien być żółty, jędrny i pyszny. Składniki: 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Przesiewamy mąkę na stolnicę. Robimy zagłębienie na środku, dodajemy do tego jajka i żółtka, sól i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dosyć twarde. Ciasto formujemy w kulę i zagniatamy przez ok. 10 minut, aż do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto wkładam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...