Opis Bułka do kebaba: Bułka do kebaba to wbrew pozorom nie jest trudna sprawa. Każdy z nas lubi od czasu do czasu jedzenie fastfood. Na mieście możemy spotkać wiele różnorodnych wariacji na temat kebaba. Nie ma jednak nic lepszego niż taki przygotowany własnoręcznie w domu. Z pewnością jest o wiele zdrowszy. Mamy wtedy pewność z jakich składników on się składa. Ich wykonanie zajmuje trochę czasu, jednak jest to głównie czas oczekiwania na wyrośnięcie bułek. Reszta zajmuje nam już dosłownie kilka minut. Pieczywo to m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...