Serki wędzone typu włoskiego

Serki wędzone typu włoskiego

Serki wędzone typu włoskiego

Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". W Lidlu nazywają się PILOS, w Biedronce Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 80 g soli warzonej zwykłej (nie w peklosoli)/1 l wody. Następnie serki muszą odcieknąć, możemy delikatnie odcisnąć rękami. Obtaczamy w ulubionych przyprawach. Ja osypałem serki w ziołach prowansalskich,przyprawie orion,papryka kolorowa płatek,pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim,pomidory z czosnkiem i bazylią . Wędzenie Układamy na półkach w wędzarni z siatkami. Jeśli nie mamy półek, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, papryka, ser

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.