Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

Przepis na : śniadanie

Wielkanoc tuż tuż, a wiadomo że jak Wielkanoc to na stole muszą pojawić się jajka :) Moja propozycja to jajka nadziewane genialnym farszem złożonym z szynki, chrzanu, szczypiorku, żółtek i odrobiny majonezu. Smaki świetnie się uzupełniają i całość smakuje naprawde pysznie! :) SKŁADNIKI  5 kurzych jaj 150g szynki drobiowej 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżeczki chrzanu (mój był dość łagodny) 1 łyżka majonezu sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajka wkkładamy do garnka zalewamy zimną wodą wstawiamy na gaz, ustawiamy minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.