Roladki z udek kurczaka z boczkiem w sosie z kożlarzy
Roladki z udek kurczaka z boczkiem w sosie z kożlarzy
Na sobotni obiad przygotowałam mięso z udek kurczaka zawijane w boczek. Do środka dodałam kawałki ogórka kiszonego, pałeczki wędzonego sera i suszone śliwki. Mięso dusiłam w sosie śmietanowym z dodatkiem kozaków, fachowo zwanych kożlarzami, które zamroziłam jesienią. Mięso podałam z pęczakiem i sałatką z buraczków. Danie dodaję do akcji kulinarnych Zimowy obiad oraz Przepis miesiąca - danie z kurczakiem. Składniki na 6 porcji: 6 udek z kurczaka bez skóry i kości 12 cienkich, długich plastrów boczku 12 s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, grzyby, śliwka, ogórki, boczek, kurczak, ogórki kiszone, papryka, buraczki, sosy, udka , obiad, udka z kurczaka, mięso duszone, roladki, kasza, surówka, sałatki, sałatka, dania z kurczakiem, sałatka z buraczków, kurczak z boczkiem, kurczak ze śliwkami, kurczak wędzony , kurczak z serem, sałatka do obiadu, sałatka z kurczakiem, boczek w sosie, sos do kurczaka, smażony ser
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz