Konfiturę żurawinową dodałam do muffinek dyniowo-bananowych. Świetnie komponowała się ze słodkim i aromatycznym ciastem. Składniki na ok. 12 sztuk: ok. 2 szklanki mąki pszennej razowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta imbiru 120 g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 200 g puree z dyni 1 banan ok. 1 szklanki konfitury z żurawiny cukier brązowy - do posypania Jajka i jogurt wyjąć 2 godziny przed przygotowaniem z lodówki. W jednym... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...