Kurczak w pikantnej otrębowej skorupce
Kurczak w pikantnej otrębowej skorupce
Zdrowa, niskokaloryczna propozycja przyrządzenia kurczaka. Mięso pod chrupiącą skórką jest soczyste. Kurczaka podałam z frytkami z piekarnika oraz sałatą rzymską z pomidorami w sosie winegret. Moje danie z chęcią dodaję do akcji Przepis miesiąca - danie z kurczakiem, prowadzonej przez Małgosię . Składniki: 8-10 podudzi z kurczaka sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, suszony czosnek 500 ml maślanki ok. 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kurczak, pieczenie, frytki, czosnek, papryka, zdrowe przepisy, zdrowe, mielone, sałata, marynaty, owsiane, pomidor, niskokaloryczne, sos winegret, sosy, słodkie, podudzia z kurczaka, chrupiący kurczak, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, sos do sałaty, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, sos do kurczaka, kurczak po włosku, mięso mielone, sos do mielonego , mięsa pieczone
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz