Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami
Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami
Bardzo lubię bakłażany za ich delikatny, kremowy smak. Wczoraj nafaszerowałam je ryżem jaśminowym z pieczarkami, porem, cukinią i marchewką i zapiekłam z dodatkiem mozzarelli.
Składniki:
3 niewielkie bakłażany 1 szklanka ryżu jaśminowego 1 średnia marchew 1 młoda cukinia 250 g pieczarek 1 por 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki klarowanego masłaposiekana natka pietruszki (wg upodobań)
oraz 100 g tartej mozzarelli
Pora rozciąć na pół, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
warzywa, ryż z warzywami, por , cukinia, pieczenie, ryż, pieczarki, porem, pizza , sosy, pizza przepis, ciasto na pizze, marchewka, duszone, pietruszka, czosnek, tarta, kremowa, pieczarki z ryżem, ryż smażony, mięso, zupa, barbecue, czosnek w ziołach, masło czosnek, marchew z masłem, duszona marchew, sos do ryżu, pieczarki w sosie, dania bez mięsa
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję