Kotlety w panierce z chipsów (bezglutenowe)

Kotlety w panierce z chipsów (bezglutenowe)

Kotlety w panierce z chipsów (bezglutenowe)

Dziś zrobiłam polędwiczki wieprzowe, ale myślę, że wypróbuję ten sposób również z cielęciną i drobiem. Podałam z puree ziemniaczanym z odrobiną soli truflowej i duszonymi kurkami. Składniki dla dwóch osób: Pół polędwicy wieprzowej około 300g Mąka ziemniaczana do oprószenia Sól i pieprz Jajko Chipsy ziemniaczane (u mnie zwykłe solone- czytajcie czy w składzie nie ma glutenu) Masło klarowane do smażenia Mięso pokrój na talarki, lekko rozbij przez folię, posyp solą i pieprzem a następnie oprósz mąką ziemniacza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję