
Nastał czas na jesienne warzywa, w tym oczywiście na dynie. Tutaj gdzie mieszkam bardzo popularna jest jedna z jej odmian - dynia piżmowa, od zwykłej, pomarańczowej dyni, różni się właściwie tylko kształtem, ponieważ w smaku jest bardzo podobna, choć może nieco bardziej słodka. Jednak, jeżeli traficie na nią w sklepie, to radzę kupić i spróbować coś z niej przygotować, a zupa to jedna z potraw do których to warzywo wyśmienicie się nadaje. Postanowiłam ją przygotować na podstawie przepisu z książki, o której... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...