Wielkanoc już tuż-tuż, więc dzisiaj mam dla Was coś pysznego i prostego – wielkanocny tost z jajkiem . Ja osobiście uwielbiam wszelkiego rodzaju ciepłe kanapki, a ta wersja to prawdziwy hit na świąteczne poranki. Wielkanocny tost z jajkiem to taka szybka, a jednocześnie efektowna przekąska, która sprawdzi się idealnie na śniadanie – szczególnie wtedy, gdy nie mamy ochoty spędzać godzin w kuchni. Minimum wysiłku, maksimum smaku. Wielkanocny tost z jajkiem – szybkie i pyszne śniadanie na święta Mówiąc szczerz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania