Przepis na : obiad
Wczoraj pisałam jak gotować (i nie tylko) szparagi . Dzisiaj przepis z ich wykorzystaniem, czyli mój niedawny obiad. Niby nic wymyślnego, ale pomyślałam, że podzielę się przepisem, bo bardzo zasmakowało mi to połączenie :) MIGDAŁOWE RISOTTO ZE SZPARAGAMI przepis autorski // 1 porcja ~1-1 1/2 szklanki bulionu warzywnego ~50g ryżu do risotto ~łyżeczka oliwy ~200g szparagów ~3 średnie pieczarki ~garść migdałów (ok.30g) ~przyprawy do smaku W garnuszku rozgrzać oliwę, dodać ryż i prażyć aż zarumieni się... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...