Racuchy jogurtowo-drożdżowe z owocami

Racuchy jogurtowo-drożdżowe z owocami

Racuchy jogurtowo-drożdżowe z owocami

Racuchy jogurtowo-drożdżowe z owocami Pyszna wariacja na temat klasycznych racuchów, łącząca lekkość jogurtu z puszystością ciasta drożdżowego i świeżością owoców. Są idealne na śniadanie, deser, a nawet sycącą przekąskę. To danie zadowoli każdego miłośnika słodkości.     Składniki: Rozczyn: 25g świeżych drożdży 100ml ciepłego (nie gorącego) mleka 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki Ciasto: 350g mąki 200g jogurtu naturalnego 2 jajka 70g cukru 30g miękkiego masła Dodatkowo: owoce: banan, truskawki, jabłko, jagody, b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.