Racuchy jogurtowo-drożdżowe z owocami Pyszna wariacja na temat klasycznych racuchów, łącząca lekkość jogurtu z puszystością ciasta drożdżowego i świeżością owoców. Są idealne na śniadanie, deser, a nawet sycącą przekąskę. To danie zadowoli każdego miłośnika słodkości. Składniki: Rozczyn: 25g świeżych drożdży 100ml ciepłego (nie gorącego) mleka 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki Ciasto: 350g mąki 200g jogurtu naturalnego 2 jajka 70g cukru 30g miękkiego masła Dodatkowo: owoce: banan, truskawki, jabłko, jagody, b... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...