Buraki z papryczką i cebulą

Buraki z papryczką i cebulą

Buraki z papryczką i cebulą

Wprawdzie sezon na robienie przetworów już minął, ale akurat tą sałatkę można robić o każdej porze roku. Jest bardzo smaczna,  bogata w witaminy i nieraz wyratuje nas z sytuacji, gdy zbraknie czasu na przygotowanie sałatki do obiadu.  Składniki; 3 kg buraków 4  cebule 4  papryki czerwona 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 1szklanka octu 10 % 0,5 szklanka cukru 1 łyżka soli Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Gotujemy zalewę. Do gotującej zale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.