Wprawdzie sezon na robienie przetworów już minął, ale akurat tą sałatkę można robić o każdej porze roku. Jest bardzo smaczna, bogata w witaminy i nieraz wyratuje nas z sytuacji, gdy zbraknie czasu na przygotowanie sałatki do obiadu. Składniki; 3 kg buraków 4 cebule 4 papryki czerwona 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 1szklanka octu 10 % 0,5 szklanka cukru 1 łyżka soli Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Gotujemy zalewę. Do gotującej zale... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...