Przepis na : obiad
Idealny sos do jajek na twardo i do mięs. ok. 500 ml bulionu 2/3 łyżeczki musztardy 50 gram słoniny szczypta cukru,sól 2 łyżki mąki Słoninę kroimy w drobną kosteczkę,przekładamy do garnka i przesmażamy na małym ogniu do momentu aż się lekko przyrumieni Dodajemy mąkę i przesmażamy krótko,następnie wlewamy bulion cały czas energicznie mieszamy. Dodajemy musztardę i przyprawy, doprowadzamy do wrzenia gotujemy chwilkę na małym ogniu. Można dodać odrobinę słodkiej śmietanki wtedy sos będzie bardziej kremowy. ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...