Dobry sos pomidorowy to podstawa smacznej włoskiej pizzy. Uznaję zasadę, że najlepsze składniki to świeże, dojrzałe, wygrzane w słońcu warzywa. Co jednak zrobić, gdy sezon na pomidory już dawno mamy za sobą? Mam na to dwa sposoby: w sezonie przygotowuję sobie pomidory w słoikach i cieszę się nimi całą jesień i zimę. Jeśli jednak zapas się skończy, sięgam po całe pomidory z puszki (ale to tylko w ostateczności). Pomidory to dobre źródło magnezu i potasu. Warto jednak pamiętać, że ten drugi, najlepiej przyswa... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Mój styl gotowania: coś z niczego. Lubię wędrówki, jazdę na rolkach i dobrą herbatę. Czasem koloruję.