Która melasa jest najlepsza? Która melasa jest najlepsza? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się różnym rodzajom melasy i postaramy się odpowiedzieć na pytanie, która z nich jest najlepsza. Melasa jest produktem ubocznym procesu produkcji cukru, który ma wiele zastosowań w kuchni i medycynie. Istnieje wiele rodzajów melasy, różniących się smakiem, kolorem i składem. Przeanalizujemy kilka popularnych rodzajów melasy i porównamy je pod względem jakości i zastosowań. 1. Melasa trzcinowa Melasa trzcinowa jest najba... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.