Czym się różni kiszenie od kiszenia? Czym się różni kiszenie od kiszenia? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się dwóm popularnym technikom konserwacji żywności: kiszeniu i kiszeniu. Choć oba procesy mają na celu przedłużenie trwałości żywności, istnieją pewne różnice, które warto poznać. Zapraszamy do lektury! 1. Kiszenie Kiszenie jest starą, tradycyjną metodą konserwacji żywności, która ma na celu zachowanie jej przez dłuższy czas. Proces ten polega na umieszczeniu żywności w soli lub solance, co prowadzi ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.