W dzisiejszych czasach wiele osób zwraca uwagę na jakość żywności, którą spożywa. Coraz częściej słyszy się o produkcie ekologicznym, który jest dostępny na rynku w wielu postaciach – od mięsa, jajek, mleka, aż po warzywa i owoce. W tym artykule skupimy się na warzywach ekologicznych i zastanowimy się, czy warto płacić więcej za ten rodzaj żywności. Temat żywności ekologicznej jest aktualny nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to, co jedzą, i zaczynają wy... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.