Humus z dynią

Humus z dynią

Humus z dynią

Przepis na : śniadanie

Hummus z dynią przygotowuje się niemal tak samo, jak klasyczny – najpierw trzeba zmiksować ciecierzycę z tahiną i cytryną, a na koniec dodać dyniowe purée, wtedy uzyskamy gładką kremową kosystencję. Piękny słoneczny kolor zawdzięczamy dyni, curry i kurkumie. Składniki: 300 g ugotowanej ciecierzycy 1 szklanka puree z pieczonej dyni hokkaido 3 łyżki oliwy z oliwek 1 czubata łyżka tahini 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki płatków habanero 1/2 łyżeczki kurkumy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.