JABŁKA POD KRUSZONKĄ

JABŁKA POD KRUSZONKĄ

JABŁKA POD KRUSZONKĄ

Przepis na : deser

Jabłka pod kruszonką są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mało ciasta i dużo jabłek to deser idealny. A jeszcze podane na ciepło smakują wyśmienicie. Kto nie jadł koniecznie musi spróbować ;) Składniki na blaszkę średnicy 19 cm: * 4 jabłka * 1 łyżeczka cynamonu * kruszonka:  * ok. 90 g masła  * 130 g mąki  * 70 g cukru Wykonanie: Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić kawałki jabłek na blaszce, posypać cynamonem. Z masła, mąki i cukru zrobić kru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.