GĘŚ PIECZONA W CAŁOŚCI (MARYNOWANA W CZOSNKU I MAJERANKU)

GĘŚ PIECZONA W CAŁOŚCI (MARYNOWANA W CZOSNKU I MAJERANKU)

GĘŚ PIECZONA W CAŁOŚCI (MARYNOWANA W CZOSNKU I MAJERANKU)

Święta tuż tuż :) Jeśli szukacie pomysłu na świąteczny obiad to mam dla Was propozycję na pieczoną gęś, która wcześniej całą noc marynowała się w majeranku. Pyszne, kruche, aromatyczne mięso, które wprost rozpływa się w ustach i idealnie wypieczona skórka z wierzchu. Było to moje pierwsze podejście do pieczenia gęsi i na pewno nie ostatnie :)  Gęś podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, uwierzcie, że było bardzo smacznie :) Składniki: * 1 gęś (moja miała 4kg) * około 4 łyżeczek suszo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.