Sos cumberland

Sos cumberland

Sos cumberland

Ten aromatyczny słodko - wytrawny sos pasuje do pieczonych mięs takich jak: kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu.  Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka ostrego chrzanu sok z połowy cytryny i sok z połowy pomarańczy otarta skórka z połowy cytryny i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, krem, papryka, czarna porzeczka, z jagodami, boczek, mięso, pasztet, ciekawe przepisy, kaczki, mięsa pieczone, karkówka, kurczak, indyk, schab, słoik, dipy, pasty, pasta, kurczak pieczony, pieczony boczek, pieczona karkówka, karkówka pieczona, sos do kurczaka, kurczak z boczkiem, pasta z kurczaka, czerwona porzeczka, kurczak z cytryną, kurczak z papryką

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.