Kotlety schabowe w cebuli bez panierki

Kotlety schabowe w cebuli bez panierki

Kotlety schabowe w cebuli bez panierki

Przepis na : obiad

Wieprzowina na takie kotlety powinna być matowa i otoczona warstwą tłuszczu. Jeśli w środku schab zawiera żyłki tłuszczu to bardzo dobrze, ponieważ to powoduje że tłuszcz się wytapia a kotlet jest soczysty. Są bardzo delikatne i rozpadają się w ustach. Oczywiście schab moczyłam całą noc w mleku z dodatkiem jogurtu naturalnego i piórkach cebuli. Następnego dnia usmażyłam je na rozgrzanym smalcu z dodatkiem piórek cebuli. Efekt? Na obiad jedliśmy aromatyczne schabowe z miękką cebulką (coś w podobnym st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.