Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem
Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chilli, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja - nie ma passaty - jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało... Muszę się za nie zabrać :) ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, mięso, ziemniaki, mielone, papryka, marchewka, chilli, mięso mielone, curry, pasty, pasta, gyros, cukinia faszerowana, cukinia, kebab, pieczarki, ziemniaki w mundurkach, bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, tarta na słodko, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane, pieczone ziemniaki z czosnkiem, papryka faszerowana, dania mięsne
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz