Ciasto marmurkowe

Ciasto marmurkowe

Ciasto marmurkowe

Klasyczne ciasto marmurkowe (ciasto dwukolorowe) Składniki: 350 g mąki typu "00" 150 g cukru 180 g masła (lub margaryny, ewentualnie 120 ml oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek) 200 ml mleka 4 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego  1 opakowanie proszku do pieczenia (ok. 16 g) 30 g gorzkiego kakao w proszku Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 170°C (góra-dół) lub 160°C z termoobiegiem. Przygotuj formę do pieczenia – wysmaruj ją masłem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia (np. keksówka lub okr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.