Klasyczne ciasto marmurkowe (ciasto dwukolorowe) Składniki: 350 g mąki typu "00" 150 g cukru 180 g masła (lub margaryny, ewentualnie 120 ml oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek) 200 ml mleka 4 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 opakowanie proszku do pieczenia (ok. 16 g) 30 g gorzkiego kakao w proszku Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 170°C (góra-dół) lub 160°C z termoobiegiem. Przygotuj formę do pieczenia – wysmaruj ją masłem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia (np. keksówka lub okr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...