Babka budyniowa

Babka budyniowa

 To ciasto z budyniem jest puszyste, delikatne i pełne smaku. Budyń nadaje mu wyjątkowej miękkości, a cytryna wprowadza subtelną nutę świeżości. Idealne na każdą okazję, od niedzielnej kawy po rodzinne spotkania. Proste w wykonaniu, z kilku podstawowych składników. Babka zachwyca swoją lekkością i smakiem! Składniki: 5 jajek 200 g budyniu bez cukru (5 opakowań po 40 g) 4 łyżki mąki orkiszowej  150 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki soku z cytryny starta skórka z cytryny ¾ sz...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.