Pyszna babka bakaliowa: Składniki: 250 g masła (w temperaturze pokojowej) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g bakalii (np. rodzynki, orzechy włoskie, suszone morele, kandyzowana skórka pomarańczowa) szczypta soli tłuszcz i mąka do wysmarowania formy Przygotowanie: Formę do babki (np. o średnicy 24 cm) wysmaruj masłem i posyp mąką, aby ciasto nie przywarło. Jeśli bakalie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...