Babka bakaliowa

Babka bakaliowa

Babka bakaliowa

Pyszna babka bakaliowa: Składniki: 250 g masła (w temperaturze pokojowej) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g bakalii (np. rodzynki, orzechy włoskie, suszone morele, kandyzowana skórka pomarańczowa) szczypta soli tłuszcz i mąka do wysmarowania formy Przygotowanie:  Formę do babki (np. o średnicy 24 cm) wysmaruj masłem i posyp mąką, aby ciasto nie przywarło.   Jeśli bakalie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.