Proste do zrobienia ciasto.W sezonie kiedy śliwek zatrzęsienie musi być koniecznieSkładniki:1 i 3/4 kostki margaryny 300 g cukru 6 jaj 40 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 dag śliwek fioletowych dużych węgierek 2 opakowania cukru waniliowego cukier puder do posypaniaWykonanie:Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajęmy przesianą mąkę, ciągle miksujemy, proszek do pieczenia. Dolewamy wczesniej rozpuszczone ostudzone margaryny. Ciasto wylewamy na duża blachę( 30X45) pieczemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...