MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA

Domowe najlepsze..w myśl tej zasady często robię domowe mięska, wędlinki czy mięsa do słoiczka wkładam,żeby miec prawdziwy smak domowych wyrobówSkładniki:2 kg łopatki1 kg boczku3 łyzki soli Kamis1,5 łyżki pieprzu Kamis1 czubata łyżka majeranku Kamispo 2 ziarenka ziela angielskiego na słoiczekpo 1 listku laurowym na słoiczekpo 2 łyżki wody przegotowanej na słoiczekWykonanie:Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem,majerankiem.Odstawiamy na noc do lodówki.Zlewamy po nocy wytworzony płyn. Mięso ciasno układa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.