Ogórki małosolne-polska klasyka
Ogórki małosolne-polska klasyka
Podejrzewam , że każdy kiedyś spróbował zrobić sobie ogórka małosolnego.Choćby z ciekawości czym się to ten ogórek malosolny od kiszonego w smaku różni, ano różni się różni.
Małosolny jest delikatniekszy...a i po trzech dniach gotowy do spożycia.
A przygotowanie to góra 15 min.Więc raczej warto.
Składniki to
ogórki gruntowe – najlepiej małe i twarde sztuki- ilość zależy od tego ile chcecie tych ogórków sobie zrobić.
Sprawą ważną jest stosunke soli do ilości wody.
przegotowana i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni
Autor
primavera77
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, ogórek, ogórki małosolne, koper, lekka, ogórki kiszone, lekkie dania
Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję