O to kto wymyślił beszamel dzielnie spierają się Francuzi i Włosi. Gdzie leży prawda? Zapewne po środku Ja nie zamierzam rozstrzygać tego sporu, za to zamierzam przekazać wam przepis jaki przekazała mi Nicoletta. Już kilka razy o niej wspominałam na blogu. Przepis na beszamel od Nicoletty jest prosty i bezbłędny. Zawsze wychodzi i super smakuje. Nowy post Beszamel pojawił się w Wypieki i Rumieńce . czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...