Domowa kiszona kapusta na zimę

Domowa kiszona kapusta na zimę

Domowa kiszona kapusta na zimę

Domowej nie dorówna żadna kupiona w sklepie lub na bazarze. Producenci, którzy kiszą dziesiątki beczek kapusty, skracają czas kiszenia, dodają gotowy kwas o gorszym smaku. Aby zapobiec zepsuciu produktu i stratom, stosują też konserwanty. Dlatego warto mieć trochę własnej  spiżarni. Oczywiście ważny jest też czynnik finansowy. Kilogram kiszonej kapusty kosztuje zimą 6-7 zł. Koszt domowej to najwyżej 3 zł, bo do jej przygotowania, poza nią samą potrzebuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wymiar Zdrowia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.