
Przepis na : śniadanie
Niby takie proste... Włożyć do wody, chwilę pogotować i wyjąć... Tylko jest pytanie "co się wtedy wyjmie"? To, czego oczekiwaliśmy, czy kolejne jajko ugotowane bądź jak, ale żeby było. Te, które ja gotuję, mają ścięte białko i lejące żółtko. Nie będę wypisywać składników, bo nie ma sensu :) Zaznaczę tylko, że kupuję jajka w rozmiarze L. Po wyjęciu z lodówki kładziemy jajka na kaloryferze, aby szybciej złapały temperaturę pokojową i nie popękały W tym czasie zagotowujemy wodę z solą - sól r... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...