Pizzetta farmerska

Pizzetta farmerska

Pizzetta farmerska

„ Robienie kilku małych pizz zamiast jednej dużej jest o tyle korzystniejsze, że można każdemu dobrać składniki wg upodobania. U nas są zazwyczaj dwa rodzaje. Dla dzieci dwuskładnikowa (wędlina, ser), a dla nas z większą ilością składników. To co jest akurat w lodówce. Trochę się zastanawiałam nad nazwą dla niej, w końcu zaczerpnęłam ją z menu Pizzy Hut, bo ma nieco podobne składniki.” Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.