Coś dla amatorów na prawdę mocnej słodyczy! :-) Często zostają mi białka po zrobieniu budyniu dla dzieci (przepis na domowy budyń znajdziecie tutaj: Najprostszy budyń ). Bezy albo ciasteczka bezikowe są zatem dobrym pomysłem na wykorzystanie takich białek. SKŁADNIKI: - 2 białka - szklanka cukru pudru Białka ubijam z cukrem na szklistą, błyszczącą masę. Ubijam dosyć długo, przez ok. 10-15 minut. Wykładam łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do 90'C (... czytaj dalej...
Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)