FIGI - ich dobroczynne właściwości były znane już setki lat temu. "Koreańska Księga Medyczna" (The Dongui Bogam) z XVII wieku, która jest jedną z ważniejszych pozycji z zakresu medycyny orientalnej, szczegółowo opisuje działanie fig, które dzieli na dwie kategorie: owoce mają trzy właściwości "anty": przeciwutleniającą, przeciwdrobnoustrojową, przeciwzapalną oraz trzy właściwości wspomagające: trawienie, zaparcia, problemy sercowo-naczyniowe. Figi to owoce nie tylko zdrowe ale i smaczne! Można jeść zarówno świeże... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...