SOS GRZYBOWY

SOS GRZYBOWY

SOS GRZYBOWY

SKŁADNIKI (2-3 porcje): świeże podgrzybki (około 20 sztuk) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku około 20 g masła olej rzepakowy 1/3 szklanki białego wina półwytrawnego 2/3 szklanki śmietany 30% (albo 18% z dodatkiem cukru pudru) sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy garść natki pietruszki i koperku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Grzyby dokładnie oczyszczamy i ewentualnie płuczemy pod zimną wodą. Następnie kapelusze i nóżki kroimy na plasterki.  Na patelni podgrzewamy masło z dodatkiem oleju rzepakowego. W pierwszej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wege i kropka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.