Ryż z groszkiem, kurkumą i oliwkami

Ryż z groszkiem, kurkumą i oliwkami

Ryż z groszkiem, kurkumą i oliwkami

Składniki: ryż jaśminowy (100 g) groszek konserwowy (3 łyżki) zielone oliwki (15 szt.) cebula dymka (1 szt.) kurkuma sól papryka ostra olej Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Cebulę kroimy i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem.  Ryż gotujemy. Kiedy będzie półmiękki przekładamy go na patelnię z cebulą. Dolewamy trochę wody. Dodajemy groszek, pokrojone oliwki i przyprawy. Podgrzewamy mieszając co jakiś czas do osiągnięcia pożądanej miękkości ryżu. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.