Karpatka która zawsze wychodzi

Karpatka która zawsze wychodzi

Karpatka która zawsze wychodzi

Pyszne i sprawdzone ciasto, którym ugościsz nawet najbardziej wymagających gości. Składniki Ciasto 1 szkl. wody 1 szkl. mąki pół kostki masła 5-6 jajek szczypta soli Krem 1 gotowy krem karpatkowy 2 śnieżki 700 ml mleka Przygotowanie Wodę, masło, sól zagotować. Wsypać mąkę i całość dokładnie wymieszać. Gotować 1 minutę i odstawić do wystudzenia. Następnie ciasto zmiksować dodając po 1 jajku. Ciasto podzielić na 2 części, wyłożyć na 2 jednakowe blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.