Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Przepis na : deser

Prosty i smaczny deser dla dużych i małych łasuchów. Składniki 4 obrane gruszki ciasto francuskie 1 szklanka cukru wanilia 1 łyżeczka cynamonu żurawina jajko do posmarowania Przygotowanie Do garnka z wodą dodać cukier, cynamon, wanilie. Zagotować, dodać gruszki i gotować do miękkości. Wyciągnąć i zostawić do wystygnięcia. Odciąć górną część wydrążyć szypułkę, do środka włożyć żurawinę. Gruszki owinąć paskami ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i piec 20-25 min 200° i gotowe. Artykuł Gruszki w cieście franc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję