Chlebek z „gara”

Chlebek z „gara”

Chlebek z „gara”

Prosty, tani i sprawdzony przepis na pyszny chlebek z chrupiącą skórką i puszystym środkiem. Składniki 3/4 kg mąki pszennej 7 g drożdży instant 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 1 łyżka oleju 2 szkl. ciepłej wody Przygotowanie Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 1 godz. Wyrobić delikatnie ciasto, kształtując chleb, odstawić na 40 min pod ściereczką. Nagrzać piekarnik do 220 st z naczyniem żaroodpornym. Przerzucić chleb i piec ok. 40 min. Zdjąć pokrywkę i zmniejszyć temp. do 200... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję