Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka jest puszysta, mięciutka, wilgotna, mocno cytrynowa i nie za słodka. Idealna do popołudniowej kawy, jak również na święta. Składniki 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna Lukier 2 łyżki soku cytryny 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie Zetrzyj skórkę z cytryny, a sok wyciśnij. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Następnie stopniowo dodawaj cukier. Kiedy cukier jest już rozpuszczony ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.