Domowy likier krówkowo-kawowy

Domowy likier  krówkowo-kawowy

Domowy likier krówkowo-kawowy

Genialny   babski likier zrobiony domowym sposobem, na bazie kajmaku, rozpuszczalnej kawy, wódki i mleka skondensowanego, nadaje się do wypicia od razu po przygotowaniu, ale najlepszy jest na drugi dzień po solidnym schłodzeniu. Ten kilkuskładnikowy smakuje świetnie i zachwyca podniebienia gości, słodki, gęsty,   aromatyczny idealny na babskie pogaduchy. Z tej porcji wychodzi 750 ml likieru. Polecam! Składniki: 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) 1 szklanka czystej wódki 40% ½ szklanki mleka skonde... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.