Ciasto ucierane z rabarbarem i maślaną kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i maślaną kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i maślaną kruszonką

Przepis na : deser

  Proste, sezonowe ciasto z rabarbarem i maślaną kruszonką. Najlepsze zaraz po upieczeniu gdy ostygnie. Jest wilgotne, niezapychające i bardzo puszyste. Idealne na słodki poczęstunek. Blaszka takiego ciasta znika bardzo szybko. Gdy ktoś nie lubi rabarbaru  może zamienić rabarbar na truskawki, maliny czy borówkę. Takie ciasta są najlepsze. Skusicie się ?   Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 15 dag cukru 16 g cukru waniliowego 35 dag maki tortowej 17 dag miękkiego masła 100 ml mleka 2 łyżeczki pro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.