Bób to letnie warzywo, podobnie jak wszytkie strączkowe dostarcza wielu cennych składników:białka, błonnika i witamin. Podsmażony na masełku z cebulką i czosnkiem to propozycja dla tych którzy uwielbiają go jeść solo. Jest tak pyszny, że znika z miseczki od razu ;) Składniki: 30 dag młodego bobu 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1/2 peczka natki pietruszki sól morska do smaku świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku 1 łyżka tartego parmezanu Sposób przygotowania: Bób wrzucić na osolony wr... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...