ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM

ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM

ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM

Składniki: ok 1 - 1.20 kg żołądków (z kurczaka lub z indyka) 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek śmietana 18% czubata łyżeczka mąki łyżeczka masła klarowanego pieprz sól ziele angielskie liść laurowy koperek Wykonanie: Żołądki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Oczyszczone wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy około  10 minut, po czym wodę odlewamy, a żołądki kroimy na mniejsze kawałki usuwając przy tym bardzo twarde błony. Pokrojone żołądki zalewamy ponownie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.