MAKARON GIGLI Z SOSEM ŚMIETANOWYM I MŁODYM BOBEM

MAKARON GIGLI Z SOSEM ŚMIETANOWYM I MŁODYM BOBEM

MAKARON GIGLI Z SOSEM ŚMIETANOWYM I MŁODYM BOBEM

Bardzo lubię ten rodzaj włoskiego makronu, plisowanego na brzegach i  zwiniętego w trąbeczkę.  Tym razem podałam go z pysznym, śmietanowym sosem i młodym bobem. 😎 Wyszło przepyszne, wiosenno-letnie danie!  Składniki: 500 g bobu   Umyty bób wrzucamy na lekko osolony wrzątek. Gotujemy około 6 minut. Po ugotowaniu przelewamy na cedzaku zimną wodą i obieramy ze skórki. Oczywiście panuje tutaj zupełna dowolność. Bób można po ugotowaniu pozbawiać cienkiej skórki (która zawiera jednak sporo cennyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.